Retro hangulattal

2024.05.05. 14:05

Majális Pusztaszentlászlón

Évtizedekkel ezelőtti hangulatot varázsolt vissza a jelenkorba az a nagyszabású rendezvény, amit szombaton délután tartottak Pusztaszentlászlón, a tó melletti szabadidőparkban. A szórakoztató és kulturális programokat, bemutatókat magába foglaló retro majálisnak több mint ezer látogatója volt.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter (balról) és Kaj István válogat a Rácz Andor kínálta édességek közül

Fotó: Gyuricza Ferenc

A pöttyös szoknya és a színes zakó elmaradhatatlan kelléknek mutatkozott, az estébe nyúló majálison részt vevők egy része talán úgy gondolhatta, ezek jelentik a belépőt az időgépbe, de a lángos, a sör és virsli kombinációja, a cukrozott aszalt gyümölcsök és egyéb édességek sokasága, valamint a körhinta is hozzájárult a XX. század második felének megidézéséhez.

- A majális az egyik legnagyobb tavaszi közösségi program, ami a magyar társadalomban már nagyon régen gyökeret vert, s Pusztaszentlászlón is nagy hagyománya volt – mondta Kaj István polgármester. – A most megszervezett retro majálissal azoknak a rendezvényeknek a hangulatát szerettük volna visszaidézni.

Kaj István köszöntőjében az összefogás erejét méltatta. Úgy fogalmazott: a faluban van egy harminc-negyven fős aktív csapat, amely tagjai azért dolgoznak önkéntesen, a saját szabadidejüket feláldozva, hogy a falu közösségét, vagy akár a Pusztaszentlászlóra ellátogatókat szórakoztassák. A polgármester szerint mindaz, ami ma zajlik a zalai községben – legyen szó fejlesztésekről vagy rendezvényekről – a helyi hagyományok és az elődök alapozó munkájának a következetes folytatása.  

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője többek közt arról beszélt, hogy Pusztaszentlászló az elmúlt években rengeteget fejlődött, köszönhetően a polgármester által is említett lokálpartióta elkötelezettségű helyieknek, illetve annak a támogatásnak, amit az utóbbi 10-12 évben a községbe – hasonlóan a térség többi településéhez – érkezett. A képviselő szerint a fejlődés kulcsa a béke, hiszen egy háborús helyzetből adódó fegyverkezés helyett csak békeidőben lehet beruházásokra, közösségi programokra fordítani a rendelkezésre álló forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában