A nap képe

2023.10.25. 20:30

Akcióban a kadétok

Látványos bemutatókat is láthattak a 8. osztályos diákok a Kanizsa Arénában rendezett "SzakMa-vár" elnevezésű pályaválasztási napon. Az egyiket például a Zsigmondy-technikum kadétjai szolgáltatták. A diákok látványos bemutatója még Balogh László polgármestert (balról a második) is meglepte, aki ösztönösen segítő kezet nyújtott volna a földre érkezőnek.

Benedek Bálint

A nap képe

Fotó: Szakony Attila

A honvéd kadét közismereti képzés során a diákok - honvéd kadétok - honvédelmi alapismeretek közismereti tantárgyat tanulnak heti 1-2 órában, amelyen megismerkedhetnek azzal, hogy milyen honvédelmi feladatai vannak a magyar állampolgároknak és azzal is, hogy mit tesz a Magyar Honvédség a haza védelméért. Mindezek közben számos, a mindennapi életben is használható tudásra is szert tesznek, ilyen például az elsősegélynyújtás, a terepen való tájékozódás, a táborozási ismeretek vagy akár az önvédelem. Az ebben a képzési formában tanuló honvéd kadétok honvédelmi alapismeretekből - választható érettségi vizsgatárgyként - érettségizhetnek is, amely felvételi tárgyként szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre történő jelentkezésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában