Fedezi az intézmény teljes energiaszükségletét

2023.10.20. 14:30

Napelem a Kosztolányi téri tagóvoda tetején

Elkészült, sőt, már üzemel is az a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi Dezső téri Tagóvodája déli lapos tetős részén elhelyezett 11 napelem modul, amely az előzetes felmérések szerint képes fedezni a nevelési intézmény energiaszükségletét. A beruházás 5,5 millió forintba került, a teljesítményét a fogyasztáshoz igazították.

Arany Horváth Zsuzsa

Biró Veronika helyettes óvodavezető és Böjte Sándor Zsolt képviselő az óvoda udvarán, a mögöttük lévő épületszárny tetejére telepítették a napelemeket.

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Erről pénteken délelőtt a helyszínen sajtótájékoztatón számolt Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője és Biró Veronika, a Zalaegerszegi Belvárosi II. Számú óvoda helyettes vezetője. (Ehhez az óvodaegyütteshez tartozik a Kosztolányi téri is.)  A képviselő emlékeztetett, az elmúlt időszakban kialakult kedvezőtlen világhelyzet okozta energiaválság miatt a zalaegerszegi önkormányzat intézkedési tervet dolgozott ki, melynek része a napelemrendszerek telepítése a közintézmények biztonságos energiaellátásért. A munkálatok több ütemben 14 helyszínt, köztük 5 óvodát érintenek.

Az épület déli, lapos tetős részén helyezték el a 11 napelem modult
Fotó: Seres Péter

A napelemek működése, az esetleg üzemzavar és annak elhárítása mobilapplikáció segítségével monitorozható. Böjte Sándor hangsúlyozta, a héten a város több intézményében is bemutatták a napelemrendszerek üzembe helyezését, amely kiegészíti a többek között kazáncseréket jelentő energetikai felújításokat. A Kosztolányi téri óvodában jelenleg négy csoportban közel 90 kisgyermeket nevelnek, tudtuk meg Biró Veronikától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában