Zaol podcast

2023.10.16. 07:30

A Szűzanya iránti tisztelet vezérli – a Zaol-podcast vendége C. Tóth Zoltán keszthelyi egyházzenész (2. rész)

A Zaol-podcastben folytatjuk beszélgetésünket C. Tóth Zoltán egyházzenésszel, a keszthelyi Fő téri templom orgonistájával, kántorával, a 18 esztendős Salve Regina Kórus alapító-karnagyával, aki ezúttal zeneszerzői munkásságáról is mesél annak apropóján, hogy egy héttel ezelőtt volt az ősbemutatója a Missa de Patrona Hungariae – Nagyasszonyunk miséje című darabjának.

Péter B. Árpád

Fotó: Halász Gábor

A szerző 2010-ben komponálta a Keszthelyi misét, a Missa Salve Regina című művet, s a két darabot összeköti a Szűzanya iránti tisztelet. Erről a különleges lelki kapcsolatról is vall műsorunkban C. Tóth Zoltán, emlékeztetve, amikor a több mint hatszáz éves Magyarok Nagyasszonya-templom orgonájához ül, a Szűzanya néz vele szembe, mint mondja: a tekintetébe emeli tekintetét.

Elárulja azt is: Szűz Máriához való kötődése nagyon erős, sokszor megfordul például Máriacellben, de onnan egészen Csíksomlyóig bezárólag szinte az összes búcsújáróhelyet bejárta már.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában