Zaol podcast

2023.10.19. 14:00

A csapatjátékban hisz a városi tagkönyvtár új vezetője - A Zaol-podcast vendége Csaplár-Nagy Franciska

Mozsár Eszter

Csaplár-Nagy Franciska szerint meg kell tartani a hagyományokat, ám mellette fontos válaszolni a kor kihívásaira. Fotó: Pezzetta Umberto

Optimista és hisz a kreativitásban, együttműködésben. Csaplár-Nagy Franciska, a zalaegerszegi József Attila Tagkönyvtár néhány hónapja kinevezett vezetője gyermekkorában a Búvár zsebkönyveket szerette legjobban, mostanában fantasy regényeket olvasna szabadidejében. A diploma megszerzése után 2000-ben Nagykanizsán kezdte pályafutását iskolai könyvtárosként, majd Zalaegerszegen a Teleki Blanka kollégium nevelőtanára, könyvtárosa lett. Hét évig vezette a csácsi Gábriel József könyvtárat és művészeti műhelyt. A városi tagkönyvtárban a neves elődök – dr. Gyimesi Endre, Major Árpád, Nitsch Erzsébet – munkáját kívánja folytatni, miközben saját ötleteit szeretné megvalósítani a városi bibliotékában. Tervei között szerepel például, hogy visszahozzák a nyári olvasótáborokat. Úgy véli, hogy a hagyományápolás mellett nagyon fontos az innováció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában