Falunapot tartottak

2023.09.10. 06:50

Újszülötteket köszöntöttek és átadták a rendezvényteret Teskándon

Tízmillió forintos Leader-támogatással és az önkormányzat saját forrásából, mintegy húszmillió forintból építettek új, 200 négyzetméteres rendezvényteret a vármegyeszékhelyhez közeli településen, amit szombaton adtak át ünnepélyesen. A teskándi falunapon a legkisebb lakókat is köszöntötték, kilenc baba született az elmúlt egy év alatt.

Mozsár Eszter

Kilenc újszülöttet és családját köszöntöttek Teskándon az új rendezvénytéren

Fotó: Mozsár Eszter

Először termelői piacot szerettek volna létrehozni, ám elszaladtak az építőipari árak, így inkább vártak még egy kicsit és átgondolták, bővebbre szabták a beruházást, mondta Sipos László polgármester. Végül hatalmas, fa tetőszerkezetes nyitott porta épült kemencével. A közösségi teret még szeretnék letérkövezni, valamint a világítást megoldani.

Főzés, sport, gyerekjátékok, légvár és kulturális programok várták a családokat
Fotó: Mozsár Eszter

Az átadón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, aki gratulált a szépen rendben tartott falu lakóinak a közösségi tevékenységekért, a sportéletben elért sikerekért, valamint mindazért az erőfeszítésért, amivel folyamatosan újítják, szépítik a települést.

A falunapon minden generáció megtalálta a szórakozási lehetőséget, ahol főzőversennyel, kulturális műsorokkal, török-magyar hagyományőrző programmal, off-road bemutatóval várták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában