Trianon és mesterséges intelligencia

2023.09.22. 07:00

Új tanév a Senior Akadémián

Az előadások mellett rendszeresen klubfoglalkozásokat is tartanak.

Arany Gábor

Beiratkozás a Senior Akadémiára

Fotó: A szerző

 A múlttal és a mindennapjainkba már beszüremlő jövővel ismerkedhettek mindazok, akik csütörtökön részt vettek a Senior Akadémia első előadásain.

Az új tanév nyitónapján ugyanis Trianon - A békediktátum születése és következményeiről Nánay Mihály, a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa szólt. Őt pedig ifjabb Sándor Dénes, az önkormányzat informatikai tanácsosa követte, aki Mi és az MI címmel a mesterséges intelligenciáról beszélt a hallgatóságnak a PTE zalaegerszegi egyetemi központ nagyelőadójában.
A városi idősügyi tanács által szervezett kurzus megnyitóján Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy anno Boda László kezdeményezte az idősek számára a Senior Akadémiát, és az azt eltelt sok-sok év töretlen érdeklődése igazolta az elképzelését.
Szavait követően a házigazda intézmény nevében dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató, dékán, egyetemi docens üdvözölte az akadémiára beiratkozott másfél száz hallgatót.

Az akadémián októberben egészségügyi téma kerül terítékre. A Szent Rafael kórház orvosainak és vezető dietetikusainak közreműködésével a szépkorúakat érintő témákról lesz szó. 
Az előadások mellett rendszeresen klubfoglalkozásokat is tartanak; gyógytorna, társastánc, angol nyelvű társalkodó klub, országismeret, valamint veszteség- és gyászfeldolgozás szerepel a kínálatban. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában