240 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait

2023.09.12. 20:00

Tanévnyitó a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja kedden délután tartotta tanévnyitó ünnepségét. Idén 240 elsőéves hallgató kezdi meg a tanulmányait a zalaegerszegi kampuszon, ami rekordnak számít az intézmény életében.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Palányi Ildikó dékán, megbízott főigazgató mondja a köszöntőt, tőle balra az elnökség

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepi tanévnyitót számos zalai szervezet és társintézmény tisztelte meg jelenlétével, a hallgatókat, hozzátartozóikat, a kollégákat először dr. Abonyi János rektorhelyettes köszöntötte,  aki a családias zöld kampusz előnyeit emelte ki, hangsúlyozta, a diákok jó döntést hoztak, amikor ezt az egyetemet választották, hiszen az országos oktatói kiválósági rangsor 2.  helyén áll a Pannon Egyetem.  Dr. Palányi Ildikó docens, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja arra figyelmeztetett, hogy olyan problémák megoldására kell alkalmassá tenniük a diákokat, mely problémák még nem is jelentkeztek. Dr. Horváth Krisztián docens, a Mérnöki Kar dékánhelyettese a mérnöki hivatás biztos jövőjét emelte ki, dr. Czúni László docens, a Műszaki Informatikai Kar dékánhelyettese pedig Radnótit, Weöres Sándort idézve biztatta a fiatalokat arra, hogy szőjenek terveket, legyenek mindennek a javára.  

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere remélte, tanulmányaik alatt örök élményeket szereznek Zalaegerszegen a folyamatosan megújuló kampuszon és a barátságos, vendégszerető városban. Vigh László országgyűlési képviselő beszédében a jó döntésre utalva elmondta, a hallgatók szerencsések, felkészült oktatók tanítják őket Zalaegerszegen, míg dr. Sifter Rózsa főispán a munkaerőpiac várakozásai mellett a kormány tanulást segítő támogató intézkedéseiről szólt.

Az elsőévesek eskütételének pillanata, középen Tóth Dániel 
Fotó: Pezzetta Umberto

 A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Kuratóriuma nevében „Közalapítványi Hallgatói Ösztöndíjat” adott át Szuper Ildikó ügyvivő-szakértője Kozma Boglárka pénzügy és számvitel alapképzési szakos hallgatónak, Horváth Fanni gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgatónak, Vojtovicz Máté gépészmérnöki alapképzési szakos hallgatónak és Bárány Panna mechatronikai mérnök alapképzési szakos hallgatónak. 

 

Az elsőéves hallgatók eskütételén Ledniczki Petra gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos első éves hallgató képviselte hallgatótársait.

A PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepélye a hagyományoknak megfelelően az első évfolyam fájának elültetésével ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában