A felvonulók több helyen is megálltak a faluban

2023.09.16. 19:01

Szüreti felvonulás Nován

Nován tíz traktorral és pótkocsival indult el a több mint 100 jókedvű résztvevő zenélve szombaton a hagyományos szüreti felvonuláson, illetve voltak, akik kerékpárral csatlakoztak a menethez.

Korosa Titanilla

A szüreti felvonulás résztvevői bejárták a települést

Fotó: Korosa Titanilla

A település egyik legrégebbi, szinte folyamatosan megtartott eseménye a szüreti felvonulás és mulatság, melyre többen ez alkalommal is beöltöztek.

Horváth Nikolett közművelődési szakember elmondta, hogy utóbbi években újra szárnyal a szüreti rendezvény, egyre többen vesznek részt, főként azok, akik a göcseji település más közösségi eseményein is aktívak. Idén a csapat magja nem lakodalmas menetként, hanem az alkalmi „Lemenő Napnak is van ereje” Nyugdíjas Klub tagjaiként.

A felvonulók több helyen is megálltak a faluban, elment a menet egészen Zágorhidáig, a megállókban táncoltak a Göcsej Kis Szíve Tánccsoport, a Göcsej Szíve-Java Néptánc Együttes és a Kerimbózsa Néptánccsoport, valamint a „nyugdíjasklub” tagjai is. A helyiek pedig itallal kínálták őket.

A felvonulás végén vendéglátás várta a résztvevőket, majd este jótékonysági bált tartottak a néptáncegyüttesek tagjainak, illetve süteményvásárt is volt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában