Gasztronómiai közösségi program

2023.09.23. 17:00

Őszi fesztivál Lentiben

Szombaton tartották a hagyományos Őszi Fesztivált a városban, ahol kulturális programok és kézműves kirakodó vásár várta az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

Vigh László és Horváth László (b-j) a megnyitón

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény, ahogy az elmúlt években a résztvevők, látogatók megszokhatták főzőversennyel kezdődik, ám szombatra az előrejelzés esőt jósolt, ami meg is érkezett reggelre, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy elhalasztják a főzést szeptember 30-ára. Remélik, hogy jövő hétvégén kegyes lesz az idő, a főzőcsapatokat 9 órára várják az intézmény előtti térre. E napon a gyermekek ingyenesen használhatják majd az ugrálóvárat, az óriás csúszdát, a mobil játszóházat és lesz kézműves foglalkozás is.

Az Őszi Fesztivál további programjai a művelődési központban kaptak helyet, volt szüreti játszóház, a kézműves és a termelői vásáron közel 20 árus kínálta termékeit, válogathattak a látogatók a különféle mézek, esszenciák, szörpök, ékszerek, kézműves szappanok, játékok, borok, fügekészítmények között.

Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Horváth László polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket. 

A polgármester arról beszélt, hogy Lentiben hagyományosan tartanak rendezvényt a betakarítás idején, ezt megünnepelve, ilyenkor egy gasztronómiai közösségi programra várják a városlakókat. Idén a főzőverseny elmaradt, azonban a többi programelem a meghirdetettek szerint megvalósulhatott és az esemény jó alkalom arra, hogy összehozza a városlakókat, vendégeket és kellemesen töltsék el az időt. 

Vigh László szintén a rendezvény közösségi erejét emelte ki, illetve arról beszélt, hogy Lentiben odafigyelnek arra, hogy minden időszakban kínáljanak programokat a helyieknek, ide látogatóknak. Méltatta a kirakodó vásárt is és arra biztatott mindenkit, hogy vásároljon egészséges, megbízható forrásból származó, magyar, helyi, kézműves terméket.

A délután folyamán helyi és környékbeli művészeti csoportok léptek fel a színházteremben, majd a továbbiakban vendégfellépők szórakoztatják a közönséget, 18.30-kor Gájer Bálint, majd Varga Feri és Balássy Betty párosa énekel. A tervek szerit, ha az időjárás engedi, 20.30-kor tűzijáték zárja a napot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában