A környezettudatosságra nevelik a gyerekeket

2023.09.29. 19:30

Ökonapot tartottak Zalaegerszegen, a Dísz téren

Mintegy ezer óvodás, általános és középiskolás népesítette be pénteken délelőtt a Dísz teret, ahol tizedik alkalommal tartott Ökonapot a zalaegerszegi Petőfi- és Dózsa-iskola. Az intézmények közös rendezvénye elején Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója méltatta a kezdeményezést, ami a környezeti nevelést, a fenntartható fejlődés pedagógiáját tartja szem előtt.

Mozsár Eszter

Dancs Gyula, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársa mutatta meg a gyerekeknek a rézsűkaszáló munkagépet.

Fotó: Mozsár Eszter

A zalaegerszegi és megyei cégek – a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Városgazdálkodási Kft. és a Zala-Müllex Kft. –, az Őrségi Nemzeti Park, a Kölcsey-gimnázium, a Ganz-technikum, a Béke ligeti iskola és a belvárosi óvodák standokon elhelyezett kiállításokon mutatták be környezetvédő tevékenységüket.

A Dózsa-iskola pomponlányai is fokozták a hangulatot
Fotó: Mozsár Eszter

Az Ökonappal párhuzamosan az Európai Diáksport Napja keretében játékos vetélkedők várták a fiatalokat. A szervező Zalaegerszegi Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyébként 2017-ben elnyerte az Örökös ökoiskola címet.

Az újrahasznosítás jegyében készültek az óvodák játékai, dísztárgyai
Fotó: Mozsár Eszter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában