Helyi közélet

2023.09.13. 14:47

Negyvenéves jubileumot ünnepeltek Bázakerettyén

Megalakításának negyvenéves jubileuma alkalmából szervezett baráti összejövetellel egybekötött ünnepséget Bázakerettyén a helybéli Olajipari Nyugdíjas Klub Egyesület. A közelmúltban megtartott rendezvényen az ünnepelt egyesület tagjai mellett négy társszervezet képviselői vettek még részt.

Gyuricza Ferenc

Aradi János az elhunyt klubtagok tiszteletére állított emlékműnél

Forrás: Olajipari Nyugdíjas Klub Egyesület

Erről Aradi János egyesületi elnök számolt be lapunknak. Elmondta: a találkozóra azokat a környékbeli nyugdíjasklubokat hívták, amelyekkel szorosabb kapcsolatot ápolnak. A programon a lovászi, csömödéri, csesztregi és lenti szervezetek vettek részt, így összesen 73 főt fogadott az egyesület.  

- A program keretében egy kvízjátékra invitáltuk a társszervezetek tagjait, amelyben többnyire Zalára vonatkozó kérdések szerepeltek – folytatta Aradi János. – Emellett volt egy rövid kulturális program, némi versmondással és egy táncegyüttes közreműködésével, illetve meg is vendégeltük a tagjainkat és a meghívottakat.  

A programon részt vett a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége megyei elnöke, Kocsis Gyula, aki szintén köszöntötte a jubiláló házigazdákat, s az évforduló kapcsán elismerő oklevelet is átnyújtott számukra. A megemlékezés az elhunyt klubtagok tiszteletére állított emlékműnél folytatódott, ahol Aradi János emlékezett meg néhai barátaikról. Mint mondotta, egy nyugdíjasklub eleve olyan szervezet, amelynek tagjai között életkorukból adódóan az átlagosnál gyakoribbak a halálesetek, s ezt nehéz elfogadni. A program zárásaként a résztvevők a tavaly emelt Pokker Ernő emlékművet is megkoszorúzták, a bázakerettyei telep egykori vezetője a kommunista államhatalom zaklatásai miatt 75 évvel ezelőtt vetett véget önkezével életének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában