Jól vizsgáztak az e-rollerek

2023.09.27. 12:00

Naponta nyolcvanketten vették igénybe a szolgáltatást Keszthelyen

Idén nyáron jól vizsgáztak a keszthelyi e-rollerek, amelyek a város majd’ harminc pontján várják nyár eleje óta a helybélieket s a turistákat.

Péter B. Árpád

Akárcsak nyár elején, Manninger Jenő most is kipróbált egy e-rollert. Szerinte ez a szolgáltatás újabb élményt ad Keszthelyen

Fotó: Péter B. Árpád

Az elmúlt hónapokat értékelve Pongrácz Tamás, a Bird Magyarország területi vezetője elmondta, június 15-én indult a keszthelyi szolgáltatás, és tapasztalataik szerint „a szezon zárása után is használják a rollereket, van erre igény”. A 90 elektromos járgány mintegy 30 dokkolóállomáson várja az érdeklődőket.

– Eddig összesen 8704-en béreltek e-rollert a városban, vagyis átlagosan naponta 82-en veszik igénybe ezt a szolgáltatást – fűzte hozzá Pongrácz Tamás. – Jövőre szeretnénk bővíteni a flottát, s ha lesz erre igény, akár újabb típusú rollereket is kihelyezünk majd. Ez természetesen a forgalom és az érdeklődés függvénye.

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere a mai sajtótájékoztatón leszögezte: „a város célja az, hogy az új és hasznos megoldásokat, eszközöket minél előbb bevezessék”. Az e-rollerekkel kapcsolatban kedvezőek a tapasztalataik, és ez elmúlt hónapok is bizonyították: szükség van erre a szolgáltatásra.

Kedvezőek a keszthelyi tapasztalatok. Pongrácz Tamás és Manninger Jenő a sajtótájékoztatón
Fotó: Péter B. Árpád

– Várjuk az új KRESZ-szabályozást, hiszen arra mindenképpen szükség lesz – tette hozzá a városvezető. – Persze, mindannyian látunk gyorsan közlekedő rollereket, ám azok nem a városi flottába tartoznak, hiszen ezeknél limitált a sebesség. Elmondhatjuk: a nyár sikeréhez ez a szolgáltatás is hozzájárult, újabb élményt adva Keszthelyen.

Manninger Jenő úgy fogalmazott, a járgányok gyors és környezetkímélő közlekedési lehetőséget kínálnak, a károsanyag-kibocsátásuk ugyanis nulla, emellett növelik a város vonzerejét.

Az e-rollereket – amelyek szabályozottan, maximum 22 kilométeres sebességre képesek – telefonos alkalmazás, vagyis egy QR-kód segítségével bérelhetik az érdeklődők, ez abban is segít, hogy a közeli dokkolóállomásokon milyen töltöttségű járgányok állnak rendelkezésre. Fizetni mobiltárcával vagy bankkártyával lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában