Egyéves lett a Liliom Dance tánccsoport

2023.09.26. 13:30

Különleges születésnap Szentpéterúron

Rendhagyó születésnapot tartott múlt szombaton a Liliom Dance tánccsoport a településen. A helybeli lányokból és fiúkból álló együttes úgy döntött: első születésnapját a falubeliekkel közösen ünnepli meg.

Zaol.hu

A Fürge Ujjak Népdalkör (b) és a Liliom Dance Tánccsoport a színpadon Fotó: ZH

Már több éve táncolnak együtt, de pontosan egy éve született újjá a csoport és kapta jelenlegi nevét, tájékoztatta portálunkat Szücs Andrea, a tánccsoport zenei felelőse. Mint fogalmazott, az ötlet jónak bizonyult, délután 4 órára a kultúrház megtelt vendégekkel, az asztalok pedig italokkal, házi süteménnyel. Elsőként Lakatos István polgármester köszöntötte a vendégeket, majd a tánccsoport vezetője, Nagy Jutka mondta el ünnepi beszédét, melyben kiemelte, milyen fontos a közösségek összetartozása, és milyen nagy szerepet játszik életükben a tánc. "Ebben a rohanó világban jó kicsit összehozni a falubelieket, hogy megfeledkezzünk a mindennapok nehézségeiről"- hangsúlyozta.

Egy ugyancsak helybeliekből álló csapat, a Fürge Ujjak Népdalkör különleges versekkel, énekekkel emelte az este színvonalát. Az előadásokat vastaps kísérte. 

A programsorozat olyan volt, mint egy Föld körüli utazás, láthattunk boszorkányokat, spanyol táncosokat, aztán westernfilmbe csöppentünk egy country tánc erejéig, majd egy fiatalosabb, szexis tánc révén Amerikába is jártunk, írta beszámolójában Szücs Andrea. Az est fénypontja a nosztalgikus hangulatú keringő volt.

"Ezen az estén nem az ajándékozás volt a fontos, hanem a közösség összekovácsolása. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy ennyien elfogadták a meghívást, és velünk ünnepeltek" -nyilatkozták a tánccsoport tagjai: Nagy Jutka, Sziva Krisztina, Ács Judit, Szimiczki Gabriella, Soósné Csilla, Garai József, Szimiczki József, Kopácsi Barnabás és Nagy Bendegúz. 

A születésnapi tortákból mindenkinek jutott, Halász Judit Boldog születésnapot című dalától pedig harsogott a faluközpont, hiszen az egész vendégsereg együtt énekelte el. A programok után szabad táncra, beszélgetésre volt lehetőség. Legnagyobb örömünkre a hangulat olyan jóra sikeredett, hogy a szépkorú vendégek is táncra perdültek, számolt be róla a Liliom Dance zenei felelőse. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában