Programajánló

2023.09.05. 15:00

Flúgos futam saját készítésű járművekkel

Az augusztusi falunapon tervezte megrendezni az I. Csébi Futam elnevezést kapott tréfás versenyét Zalacséb önkormányzata, ám a kedvezőtlen időjárás miatt akkor le kellett mondaniuk a program megtartásáról. Terveiket azonban nem adták fel a szervezők, ezért szeptember 16-ára pótfutamot hirdettek.

Gyuricza Ferenc

A flúgos futam jellegű versenyre olyan három fős csapatok jelentkezését várják, amelynek tagjai saját maguk által készített járművekkel mérettetik meg magukat. A szabályzat értelmében a jármű három- vagy négykerekű lehet, irányíthatónak és manuálisan fékezhetőnek kell lennie. Motoros, elektronikus vagy manuális hajtással nem rendelkezhet, az egyetlen hajtó erőforrás a gravitáció lehet. Maximális méreteket is meghatározták a szervezők, a jármű hossza legfeljebb 2,5 méter, szélessége 1,5 méter, magassága két méter lehet. Fontos kitétel még, hogy eredeti kész jármű alváza nem használható.   

A versenyen a járművet egy személy vezetheti, a csapat másik két tagja segítő személyzetként lehet jelen a futamon. A szeptember 16-án, 15.30 órakor a zalacsébi Kossuth utcán megrendezésre kerülő I. Csébi Futam pótfutamára legkésőbb szeptember 12-ig jelentkezhetnek az érdeklődők Erdei Csaba polgármesternél telefonon vagy elektronikus levélben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában