Íme a győztes csapatok

2023.09.10. 11:31

Eredményes volt a vadpörkölt főzőverseny

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, idén is sikeres volt a Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték 2023 programsorozat egyik fő attrakciója, a jótékonysági főzés. A rendezvényen kilencvenegy, 6-8 fős csapat jelent meg, a felajánlásokból, illetve az ebédjegyekből idén a helyi idősotthonokat támogatták. A Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában elővételben, illetve a főzés napján a helyszínen 500 forintos ebédjeggyel vásárolhatták a finomságokat.

Mozsár Eszter

Az első helyezett csapat az oklevéllel

Fotó: Pezzetta Umberto

A zsűri a Piccolo étteremben értékelte a versenyre ízlésesen tálalt vadétkeket. A tagok – Takács Pál, a Piccolo Panzió-Vendéglő-Vinoteca ügyvezetője, Rosta Zoltán, a Kiskondás étterem szakácsa, Simonné Mester Ildikó, az Arany Bárány szállodavezetője és Benke Richárd önkormányzati képviselő – Balaicz Zoltánné közreműködésével bírálta el az ínycsiklandó terítékeket.

Munkában a zsűri
Fotó: Pezzetta Umberto

A főzőverseny legjobbja a rendőrökből álló Kékszarvas csapata lett. Második helyen végzett a Pannon Egyetem PENGE nevű csapata, míg a harmadik helyet a Göcseji Őzgidák csapata érdemelte ki. A legtöbb ételt a Szabadics csapat árusította. Különdíjas lett Gorizia, a Dacolók, a Botfa-Nyárádszereda, a Barót Zalaegerszeg Baráti Társaság, valamint a ZTE FC csapata.

A jótékonykodók 4336 támogatói jegyet vásároltak, így összesen 2.168.000 forint folyt be, tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában