Interaktív tanóra

2023.09.24. 18:00

"Égnek állt" a gyerekek haja a kísérletektől Zalaszabaron

A zalaszabari Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskolában rendhagyó fizikaórát tartott nemrégiben a szentendrei Tóth Pál matematika–fizika szakos tanár. A pedagógus már 16 éve járja az országot, ellátogatott több, mint 2500 iskolába, 400.000 ezernél több diákhoz jutott el. A Gördülő energia című előadást az MVM támogatta.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

Tóth Pál elkötelezett a tudomány iránt, igyekszik megkedveltetni a fizikát a látványos kísérletek sorával. Vallja, hogy a fizika áthatja a mindennapjainkat, életünk minden területét, ahogy a matematika is, s szorosan összefügg a zenével. Pitagorasz is a zene segítségével ismerte fel az első fizikai törvényszerűséget.

Fotó: ZH

Az interaktív tanórán több zalaszabari tanuló vehetett részt. A másfél órás, látványos, izgalmas kísérletek során a gyerekek megismerkedhettek a folyékony nitrogénnel, hélium segítségével viccessé változott az emberi hang, virágspórákból tűzcsóvát varázsoltak. Volt, akinek égnek állt a haja a „látvány hatására”. Mi kell, ha nem ez, hogy felkeltse a gyermekek érdeklődését a természettudományok csodálatos világa iránt.

Fotó: ZH

Az iskola tanárai remélik, a látványhoz fűzött magyarázatok is segítettek megérteni a diákoknak az összefüggéseket, bizonyítva, hogy a fizika, matematika, a zene ott van körülöttük, csak nyitott szemmel kell járniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában