Kis-Balaton Kör Futóverseny

2023.09.01. 15:30

A szívsebészetért is futnak Zalakaroson

Az idén rendhagyó módon sajtótájékoztatóval jelentkezett a Kis-Balaton Kör Futóversenyt népszerűsítő Zalakarosi Futrinkák Csapata.

Zaol.hu

A képen balról jobbra: Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere, Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója, Szabadicsné Madaras Katalin, a Zalakarosi Futrinkák SE elnöke, Nunkovics-Molnár Veronika, a Zalakarosi Futrinkák SE elnökhelyettese, Borsosné Pál Ildikó, a Zalai Szívgyógyászatért Alapítvány elnöke, Fitos Péter, a Zalai Szívgyógyászatért Alapítvány kuratóriumi tagja

Forrás: ZH

A sportegyesület elnöke, Szabadicsné Madaras Katalin a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a 2023-as esztendőben korábban soha nem tapasztalt előnevezési számok születtek, és a helyszíni nevezéssel együtt rekordszámú résztvevő lehet ott a nagy napon, 2023. szeptember 17-én, vasárnap. A Zalakarosi Futrinkák 2014-ben alakult, legfontosabb versenyük a Kis-Balaton Kör Futóverseny. Szabadicsné Madaras Katalin jelezte, legfontosabb célkitűzésük, hogy a sportot és azon belül a futást minél több emberrel megszerettessék. Az egészséges életmódra nevelés és a prevenció a fő üzenet, melyet közvetítenek minden alkalommal, amikor róják a kilométereket. 
Zalakaros városa és a Zalakarosi Fürdő fontos támogatója a közelgő eseménynek. A fürdő idén is kedvezményes belépővel támogatja a versenyzőket, ahogy ezt már megszokhatták. A Futrinkák pedig az idei évben nemcsak a sportolásra buzdítanak, hanem még egy nemes célt tűztek maguk elé. A regionális szívsebészet mellett működő, a Zalai Szívgyógyászatért Alapítványt kívánják támogatni. Az alapítvány a közel 1,5 millió ember szívsebészeti ellátásáért felelős Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztályát segíti a munkájával. Borsosné Pál Ildikó, az alapítvány elnöke elmondta, a versenyen befolyt összegből a biztonságos, korszerű betegellátás elősegítése mellett egy egészségmegőrző kardiovaszkuláris preventív program előkészítését és végrehajtását szeretnék fedezni. A rendezvény keretében szeptember 16-án, szombaton 18 órakor dr. Aref Rashed PhD osztályvezető főorvos tart előadást a Karos Korzón, mely nyitott és ingyenes rendezvény lesz, mindenkit várnak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában