Jóval nagyobb az érdeklődés, mint korábban

2023.09.17. 11:24

A nyári szünet után ismét volt lemezbörze Zalaegerszegen

Jót tett a nyári szünet a zalaegerszegi lemezbörzék sorozatának, hiszen a szombaton a Göcsej Tudásközpontban megtartott újabb, már hetedik rendezvény iránt jóval nagyobb érdeklődés mutatkozott, mint korábban. Erről Göncz Tamás, a hanglemezgyűjtők bolhapiacszerű találkozójának főszervezője beszélt lapunknak.

Gyuricza Ferenc

Kasza Sándor (balról) és Bálint Ferenc a zalaegerszegi lemezbörzén Fotó: Gyuricza Ferenc

Elmondta: a rendezvényen mind az árusok, mind az érdeklődők nagyobb számban jelentek meg, mint legutóbb, ráadásul ezúttal olyan gyűjtők is kínáltak eladásra vagy cserére fizikai hanghordozókat, akik korábban még sosem voltak jelen zalaegerszegi lemezbörzéken. Közéjük tartozott a budapesti Bálint Ferenc, aki nemcsak évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a lemezgyűjtésről, de gyakran megfordul nemzetközi börzéken is. Még Párizsba is rendszeresen kijár, a hazai rendezvényeken pedig állandóan jelen van. 

- A Beatles, a Queen és a Rolling Stones, ők jelentik a szentháromságot, az ő albumaikat keresik ma is a legtöbben – mondta. – Tavaly a Beatles-nek másfél millió nagylemeze cserélt gazdát világszerte, ez óriási szám. A jó minőségű, kevésbé kopott albumok iránt ma is hatalmas az érdeklődés.  

Bálint Ferenc kínálatát az újdonság varázsa miatt sokan átnézték, köztük Kasza Sándor is, aki hat jazz albumot is választott. Olyan hanglemezeket, amelyeket még a hetvenes években rögzítettek.  

- Jazzt és klasszikus zenét hallgatok, a gyűjteményemet pedig amerikai nyomású lemezekkel bővítem – válaszolta kérdésünkre. – Ezeknek jobb a minősége, valószínűleg azért, mert akkor még az analóg technológiát használták a lemezfelvételek során. Amiket választottam, azok mind nagyon jó állapotú albumok, ma már nem könnyű ilyeneket találni a piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában