Jelentős változások Kanizsán

2023.09.05. 11:30

A fesztivál idejére átalakul a forgalmi rend

A 17. Bor és dödöllefesztivállal összefüggésben jelentős forgalmi rend változások várhatók szeptember 7. (csütörtök) és szeptember 10. (vasárnap) között a város több pontján. Ezért a szervezők kérik a lakosság odafigyelését és türelmét.

Benedek Bálint

Az Erzsébet tér és környékének forgalmi rendje jelentősen módosul a fesztivál programjai miatt

Fotó: Szakony Attila

A szervezők, Kanizsa Turizmusáért Egyesület és Kanizsai Kulturális Központ közös közleményéből kiderül, hogy a közlekedőknek főleg az Erzsébet téren és annak környékén kell figyelniük az útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és forgalmi rend változásokra. Szeptember 7. (csütörtök) 18 órától és szeptember 10. (vasárnap) 5 óráig parkolási tilalom és teljes útzár lesz érvényben a tér keleti szakaszán a Fő út és Rozgonyi utca között, valamint a nyugati szakaszon a polgármesteri hivatalnál. Szintén ebben az időszakban útzárra kell még számítani a Fő út Zárda utca és Sugár utca közötti részén. Az útlezárások területére a fenti időpontokban csak a lakók, a vásárosok, vendéglátósok, a fellépők, valamint a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

Fotó: Szakony Attila

A szervezők hozzátették: szeptember 7. (csütörtök) 18 óra és szeptember 10. (vasárnap) 5 óráig a Fő úton a Sugár utcai kereszteződéstől tilos a forgalom az Erzsébet tér irányába. Gépjárművek csak a főzőverseny helyszínének berendezése céljából mehetnek be a Múzeum tér felé, egyébként a forgalom a Sugár és a Rozgonyi utca felé lesz terelve az Erzsébet tér és a Magyar utca felé haladóknak.

Ezen felül az autóbusz közlekedésben is változások várhatók. Szeptember 7. (csütörtök) 18 órától szeptember 9-én (szombat) üzemzárásig forgalmi korlátozás lép életbe. Lezárják Fő út Zárda utca és Sugár utca közti szakaszt. A „Dél-Zalai Áruház” megállóhelyet áthelyezik részben a Zrínyi utcában kialakított ideiglenes megállóhelyre és részben a Rozgonyi u. 1. elnevezésű megállóhelyre. Az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek. Szeptember 10-én (vasárnap) üzemkezdettől az autóbuszok eredeti útvonalon közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában