Hónap végén vehetik át a gyerekek a csomagokat

2023.08.08. 16:30

Tankönyvhegyek a Mindszenty-iskolában

Már egy hete megérkeztek a tankönyvek a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumba. Az intézmény munkatársai jelenleg elektronikus nyilvántartásba veszik azokat, majd hónap végén a gyerekek átvehetik az igényelt csomagokat. Az oktatási intézmények augusztus 21-étől adhatják le az utórendeléseket.

Mozsár Eszter

Császár Gáborné pedagógiai asszisztens, Takácsné Wachtl Orsolya könyvtáros és Péterné Frang Irén tankönyvfelelős a frissen nyomtatott példányokkal

Fotó: Pezzetta Umberto

Négy raklappal, összesen 7067 darab kiadványt hozott a megadott időpontban a teherautó, a lepakolásban diákmunkások, pedagógusok segítettek. A könyveket évfolyamok és tantárgyak szerint rendezték össze, melyek most arra várnak a könyvtárban, hogy egyenként vigyék fel a számítógépes rendszerbe. Az intézménybe összesen 809 diák jár. A tankönyvek rendszerezését közösségi szolgálatos diákokkal együtt oldják meg, a munkákat jövő héten kezdik.

Tankönyvek várnak arra, hogy a diákok névre szólóan csomagolják el azokat.
Fotó: Pezzetta Umberto

- Mindig igyekszünk gazdaságosan elkölteni a központilag meghatározott keretet, amiből egymillió forint értékben az SNI-s diákok taneszközeit vásároljuk meg. Tartós tankönyveket is igénylünk, amit év végén visszakérünk diákjainktól – tájékoztatott Péterné Frang Irén tankönyvfelelős, aki Császár Gáborné pedagógiai asszisztens és Takácsné Wachtl Orsolya könyvtárossal együtt mutatta meg a vadonatúj példányokat. 

- Idén 92 gimnazista kezdi meg nálunk a tanévet, közülük 33-an éltek azzal a lehetőséggel, hogy a tankönyvek elosztását, csomagolását közösségi szolgálatban lássák el. A kész csomagokat az 1-4. osztályosoknak a tantermekben adjuk át az első tanítási napon, az ehhez szükséges adminisztrációs munkálatokat szülői értekezleten látjuk el. A felsősök augusztus 28-án, a gimnazisták 29-én és 30-án vihetik haza a tankönyveket. Legtöbbször a már bevált kiadók példányait kérjük, a rendelhető listát az Oktatási Hivatal teszi közzé. Ezen kívül egyházi iskolaként a katolikus kiadóktól történelem, irodalom, magyar nyelv tantárgyakból 9-12. évfolyamos tankönyveket érünk el ingyen a KELLO-n keresztül.

A 2023/24-es tanévre összesen 12,5 millió tankönyvet rendeltek az intézmények országszerte. Idén már minden évfolyam az úgynevezett újgenerációs könyvekből tanul. Az Oktatási Hivatal több mint 100 tankönyvet újított meg, elsősorban a negyedik, nyolcadik és a tizenkettedik évfolyamon. A Könyvellátó Nonprofit Kft. raktáraiból augusztus 31-éig minden iskolába megérkeznek az ingyenes tankönyvek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában