A közös múltunk horgony és kapocs

2023.08.21. 18:30

Szent István-napi megemlékezést tartottak Zalalövőn

A helyi hagyományoknak megfelelően a Pataka-hegyi búcsú keretében tartották a Szent István-napi városi megemlékezést Zalalövőn. A vasárnapi rendezvény tábori szentmisével kezdődött, amely részeként Páli Zoltán plébános megáldotta az új kenyeret, majd Gyarmati Antal polgármester mondott ünnepi beszédet.

Gyuricza Ferenc

Németh Zoltán, a hegyi gazdák képviselője (balról), Gyarmati Antal, Páli Zoltán és László Péter főministráns a Pataka-hegyi búcsún

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ennek során nemcsak Szent István király érdemeit és a világban zajló változások iránti érzékenységét méltatta, hanem azt is kiemelte: az ünnep alkalmat ad arra, hogy újra és újra megfogalmazzuk, miért vagyunk büszkék magyarságunkra. A polgármester szerint a közös múltunk egy olyan horgony, ami megtart a legnagyobb viharok közepette, és olyan kapocs, ami összetart akkor is, amikor úgy érezzük, a különbözőségeink válnak hangsúlyosabbá az azonosságaink helyett.  

A Pataka-hegyi búcsú a délután folyamán kulturális és szórakoztató programokkal folytatódott. Ennek közreműködői elsősorban helyi szereplők voltak, illetve itt hirdették ki az egy héttel korábbi Pataka-hegyi bagolytúra eredményét is. A mintegy 6 és fél kilométeres távon zajlott versenyen a Menő Manó csapat szerepelt a legjobban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában