A Göcseji Múzeum szervezésében

2023.08.22. 09:00

Németh János keramikusművész alkotásai Lengyelországban

A Göcseji Múzeum szervezésében "A porból lettél..." címmel nyílt kiállítás augusztus 18-án, pénteken Németh János Kossuth-díjas keramikusművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból Krosnóban, Zalaegerszeg lengyel testvérvárosában az ottani múzeumban.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön a lengyel szervezőkkel a krosnói tárlatmegnyitón balra Németh János, jobbra dr. Kostyál László.

Fotó: Horváth Imre, Göcseji Múzeum

A  tárlatot dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatója ajánlotta a lengyel érdeklődők figyelmébe, majd Németh János maga szólt az alkotással telt évtizedekről.  A neves művész 44 kerámiát mutat be Krosnóban, köztük műtermi alkotásokat, grafikákat, domborműveket. A két intézmény tárlatsorozata keretében idén tavasszal Zalaegerszegen láthatta a közönség a krosnói Hanna Wojdała-Markowska textiljeit,  Németh János munkáinak szeptember végéig látogatható bemutatója után 2024 nyarán a szintén zalaegerszegi Németh Miklós grafikusművész alkotásai utaznak Lengyelországba, Zalaegerszegen pedig a közeljövőben megtekinthetőek lesznek Miroslav Rymar plakáttervei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában