Megújult

2023.08.29. 16:00

Fűtéskorszerűsítés a zalaegerszegi Ady-iskolában (videó)

Megújult a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola egyes épületblokkjának teljes fűtési rendszere, erről tájékoztatták a sajtót kedden délelőtt.

Arany Horváth Zsuzsa

A képen Czigány László, Balaicz Zoltán, Vigh László, Kajári Attila, dr. Káldi Dávid, Flaisz Gergő

Fotó: Pezzetta Umberto

Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója a felújítás átadásakor jelezte, az elmúlt télen voltak fűtésgondok az Ady-iskolában, ezért szükségessé vált a rekonstrukció, amit nyáron végeztek el, s amelyre a tankerület és a városi önkormányzat együttesen 13 millió forintot költött.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere felidézte, noha az önkormányzat 10 éve nem fenntartója az iskolahálózatnak, de elemi kötelességének érzi a segítséget, az iskolák felújításában ezért mindig szerepet vállal. A városi, állami és tankerületi együttműködés eredményeképpen a legjobb oktatási infrastruktúrával rendelkező magyar város Zalaegerszeg, mondta a polgármester. Dr. Káldi Dávid, a városrész önkormányzati képviselője is köszönetet mondott a beruházás gyors lebonyolításáért. Czigány László, az Ady-iskola igazgatója reményét fejezte ki, hogy az oktatási intézmény a további szükséges felújítási munkák során is számíthat a fenntartó és a város támogatására. 

Balaicz Zoltán, dr. Káldi Dávid és Czigány László az iskola ebédlőjében az új fűtőtesteket szemléli  Fotó: Pezzetta Umberto

Vigh László országgyűlési képviselő a 2023/2024-es tanév kezdéséhez kapcsolódva felidézte, hogy hosszú évek óta ingyenes tankönyvekkel támogatja a kormányzat a családokat. Arra figyelmeztetett, hogy az energiaárak a háború miatt továbbra sem lesznek alacsonyak, jó hír, hogy a hazai gáztározók 88 százalékig töltöttek.

A sajtótájékoztatón a polgármester és Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója szólt arról is, hogy a szomszédos Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fűtése tavasszal lecsatlakozhatott az Ady-iskola rendszeréről,  a zsinagóga 16,5 millió forintos ráfordítással saját kazánokat kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában