Képviselő-testületi ülés

2023.08.25. 17:46

Befejezik a ravatalozó felújítását Zalalövőn

Folyamatban lévő, illetve jövőbeni beruházásokkal kapcsolatos részletekről döntött soron kívüli ülésén Zalalövő önkormányzata. Többek között a zalapatakai városrész ravatalozójának régóta húzódó felújítása került napirendre.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Fotó: Pezzetta Umberto

A ravatalozó felújítását még évekkel ezelőtt lakossági kezdeményezésre, valamint magánadományok révén kezdték meg, ám miután az így összegyűlt pénz nem volt elegendő a munkálatok befejezésére, az önkormányzat vállalta a hiányzó költségek biztosítását. A testületi ülésen a képviselők döntöttek az előtető acélszerkezetének kialakítására, továbbá ács és bádogos, valamint festési munkálatainak elvégzésére szóló árajánlatokról, így a munka befejezésének már nincs akadálya.

A képviselőtestület – a költségek vállalása mellett – a 2023-as lomtalanítás időpontját is kitűzte, erre október 17-én kerül sor. Gyarmati Antal polgármester javasolta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat külön és ingyenesen szervezze meg az elektronikus hulladék begyűjtését is. Ez utóbbi tervezett időpontjának az október 11-től 13-ig tartó időszakot, helyszínének pedig a Borostyán Óvoda és Mini-Bölcsőde udvarát jelölték ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában