Tanszereket gyűjt a DK

2023.08.11. 14:30

Az iskolakezdést segítő akció két héten át tart Keszthelyen

Idén is meghirdeti tanszergyűjtő akcióját a Demokratikus Koalíció Keszthelyen. Az iskolakezdéshez szükséges adományokat a következő két hétben várják.

Péter B. Árpád

Dékány Péter és Kovács Viktória a DK tagjai által eddig felajánlott iskolaszerekkel

Fotó: Péter B. Árpád

Dékány Péter, a DK választókerületi elnöke a párt sajtótájékoztatóján elmondta: „az orbáni infláció miatt idén a szokottnál is nehezebb ez az időszak a gyermekes családoknak”, éppen ezért szeretnének segíteni, s ehhez várják a város polgárainak, vállalkozásainak támogatását is. Szerinte a rezsi és a megélhetési költségek növekedése „elviszi az emberek pénzét”, így nagyon nehéz ez az időszak a gyermekeket nevelőknek. Hozzátette, a DK tagjai jelentős mennyiségű tanszert vásárolnak minden évben, de szükség van további adományokra is.

Kovács Viktória, a párt választókerületi alelnöke ismertette: piacnapokon, szerdán és szombaton 9 és 12 óra között várják a tanszereket a DK Fő téri irodájában, ezután pedig egy civil szervezet osztja szét a rászorulók között a táskákat, füzeteket, tolltartókat és egyéb, az iskolakezdést segítő eszközöket. Tavaly ebben az akcióban több százezer forint értékű felajánlás érkezett, s hasonlóra számítanak idén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában