Helyi közélet

2023.08.18. 16:00

A Mi hazánk zalaegerszegi sajtótájékoztatója a hulladékátvétel problémáiról

Kiss Ferenc, a Mi Hazánk zalaegerszegi önkormányzati képviselője már a közgyűlésben is felszólalt a hulladékgyűjtés megváltozott szabályai nyomán keletkezett problémákról, pénteken délután a lakosságtól érkezett panaszokról is tájékoztatta a sajtó képviselőit a zalaegerszegi hulladékudvar előtt.

Arany Horváth Zsuzsa

Tájékoztató tábla a hulladékudvar bejáratánál, de jelenleg fémet, síküveget, autógumit, elektronikai hulladékot nem vesznek át

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Elhangzott, de a tájékoztató táblákon is látszik, hogy a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. hulladékudvara jelen pillanatban nem tudja fogadni a bútorlapot, fém, gumi, síküveg és elektronikai hulladékot. Ismeretes, a hulladékkezelés, feldolgozás menete július elsejétől megváltozott, az alvállalkozókkal még mindig nincs teljes körű szerződési háttér, pedig a lakásfelújítási szemét például éppen nyáron növekszik meg. Kiss Ferenc a gyorsan változtatott szabályozás átgondolatlanságra, a kapacitások és műszaki feltételek fel nem mérésére, a várható környezeti terhelésre (az emberek esetleg illegálisan az erdőkbe viszik a szemetet)  hívta fel a figyelmet, s átmeneti javaslatot is megfogalmazott: amíg nem rendeződik megnyugtatóan a probléma, a gumit lehetne talán a zajdai laktanyába vinni, majd onnan továbbszállítani. A szolgáltató munkatársai a képviselőnek azt is jelezték, a lakosság bosszúsága rajtuk csattan, holott ők nem tehetnek a korlátozásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában