Bulekek ismerkednek a Georgikonnal

2023.08.31. 19:00

A keszthelyi campus gazdag kínálatát mutatták be az elsőéves hallgatóknak

Megkezdődött a bulektábor – vagyis az elsőévesek nyárvégi dzsemborija – a MATE keszthelyi Georgikon campusán.

Péter B. Árpád

A bulektábor megnyitóján (b-j) dr. Lukács Gábor docens, Horváth Dóra, a tanulmányi osztály vezetője, dr. Polgár Péter docens és dr. Rózsa László főigazgató

Fotó: Péter B. Árpád

A fiatalok ma az intézménnyel, az oktatókkal és a munkatársakkal ismerkedtek, holnap például vetélkedő, borkóstoló és evezés várja őket, szombaton pedig Keszthelyt fedezhetik fel, persze játékos formában.

A bulektábor megnyitóján dr. Rózsa László, a campus főigazgatója azt mondta: a Georgikonon megszerzett tudás perspektivikus jövőt jelent, s ezen az úton kiváló, nemzetközi szintű oktatók és professzorok segítik a hallgatókat. Kiemelte, életük talán legszebb pillanatait élhetik majd át a fiatalok az előttük álló esztendők során, amire garanciát jelent a „Georgikon-család”.

Elsőévesek a bulektábor kezdetén. Élmények várják őket Keszthelyen

– Tanuljanak, ugyanakkor bulizzanak is, mert itt vissza nem térő élményeket szerezhetnek – bátorította az elsőéveseket, vagyis a bulekeket dr. Rózsa László.

Ezt követően dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes bemutatta a campust, szót ejtve például a lovas- és a nyelvvizsgaközpontról, a Georgikon két vízitelepéről, a színpompás botanikuskertről, illetve a szőlészeti-borászati kísérleti telepről, ahol kiváló borok is kóstolhatók.

A délután során a Georgikon vezető munkatársai beszéltek szakterületükről, s azokról a lehetőségekről, amelyek várják a fiatalokat a következő esztendőkben.

Dr. Rózsa László szerint életük talán legszebb pillanatait élhetik majd át a Georgikonon a fiatalok, mellette dr. Szabó Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában