Több mint 300-an egyszerre

2023.08.16. 08:30

A fürdővárosban koccintottak

Zalakaroson több mint 300 fő koccintott egyszerre a Karos Korzón szombaton a magyar bor napja alkalmából megrendezett koccintáson.

Benedek Bálint

Több mint 300-an koccintottak egyszerre Zalakaroson

Fotó: Goór Gábor

Az eseményre nevező borvidéki településeken az általuk választott napon és időpontban egyszerre emelkednek a poharak és koccintanak együtt. A helyszínen lévő számlálóbiztosok a beérkezett adatok alapján döntik el, hogy vajon ki lesz Magyarország Legkedveltebb Borvidéke vagy Borvidéki települése. A tavalyi évben Aldebrő és Zalakaros holtversenyben nyerték el ezt a címet, míg a nem borvidéki borkedvelő település címét Adony kapta. Idén biztosan több kihívójuk akad.

Fotó: Goór Gábor

- A településünkön a régmúltba visszavezető gyökerei vannak a borkultúrának, mert bor a város mindennapi életében mindig fontos szerepet játszott - mondta Novák Ferenc polgármester. - Az esemény első, 2011-es meghirdetése óta részt veszünk a Koccintás versenyben, hogy a bor város életében betöltött szerepét ez a rendezvény is segítse fenntartani. A koccintás alkalmával a két fél belenéz a másik szemébe, és mosolyog rá. A város lakói már minden évben várják a közös koccintást.

Fotó: Goór Gábor

A legkedveltebb borvidéki településekké azok a borvidéki települések válhatnak, ahol - az adott település lélekszámát is figyelembe véve - abszolút értékben és arányaiban a legtöbben koccintanak. A Zalai Borvidék legkedveltebb borvidéki települése sok-sok éve már Zalakaros lett.

Fotó: Goór Gábor

Az országos rendezvénysorozat központi eseményét augusztus 26-án tartják a fővárosi Vajdahunyadvár román kori kerengőjében. A viadal végeredménye és a nyertesek neve a jövő évi BorÉRT konferencián derül ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában