Zalalövőn táboroztak

2023.07.18. 10:30

Plébániai hittantábor közösségi élményekkel

A közösségi vagy játékélmény legalább olyan fontos szerepet kapott, mint a hitélethez köthető tevékenység annak a plébániai hittantábornak a programjában, amit még az elmúlt héten tartottak Zalalövőn. Az ötnapos programban mintegy harminc fiatal vett részt.

Gyuricza Ferenc

A tábor résztvevői

Fotó: Gyuricza Ferenc

Zalalövőn korábban is voltak hasonló rendezvények, Páli Zoltán plébános ezért szerette volna rögtön a városba kerülését követően feléleszteni annak hagyományát, tavaly egyeztetési nehézségek miatt azonban még nem sikerült az ötnapos programsorozatot megszervezni, ám idén már nem volt akadálya a megtartásának. Az atya azt is hozzátette, igény is volt rá a szülők és a gyerekek részéről, a létszám ugyanis gyorsan feltelt. Ez egyrészt abból is adódik, hogy vállalkozói támogatásnak, illetve pályázati forrásnak köszönhetően igen kedvező anyagi feltételek mellett tudtak ötnapos tartalmas elfoglaltságot kínálni a résztvevőknek.  

- Ennek a tábornak kettős célja van, egyrészt a hitélet megerősítése, de azt játékélmények biztosítása által, azaz a szabadidős tevékenységet kombináljuk a hitoktatással – magyarázta a plébános. – Ezért nálunk nincsenek előadások, de minden egyes nap programja valamilyen szentírási eseményhez vagy egy-egy konkrét szenthez kötődik. Közben vetélkedők, sportesemények, ügyességi játékok várnak a résztvevőkre.  

A táborban zömében általános iskolások vettek részt, ministránsok, felolvasók, hitoktatásra járó diákok. A csoportvezetők középiskolások voltak, s akadt néhány felnőtt segítő is, köztük a tavasszal diakónussá szentelt Járfás Ádám kispap, valamint hitoktatók. A programot minden egyes nap a Szent Márton házban indították, majd innen mentek a konkrét helyszínekre. Voltak a lovaspályán, a pusztacsatári kápolnánál, ahol két újmisés pap mutatta be a szentmiseáldozatot, de ellátogattak Szentgotthárd-Rábakethelyre, ahol Brenner János életével ismerkedhettek a táborozók,  részt vettek kerkai raftingtúrán, a zárónapon pedig az atya szülővárosába, Sárvárra kirándultak, ahol a helyi fürdő is fogadta őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában