Ülést tartott az önkormányzat

2023.07.03. 13:30

Nonprofit kft. veszi át a közművelődési feladatokat Zalaszentgróton

Zalaszentgrót képviselő-testülete a június 29-i ülésén 17 napirendi pontot tárgyalt, tette közzé Baracskai József polgármester a Facebook-oldalán.

Szabó Judit

A VMK-t a SZE-VA GRÓT Nonprofit Kft. működteti

Fotó: Szabó Judit

Döntöttek arról, hogy július 1-jétől határozatlan időre a SZE-VA GRÓT Nonprofit Kft. vagyongazdálkodásába adják a Zalaszentgrót, Batthyány utca 9. szám alatti ingatlant, valamint a feladatok ellátásához szükséges tárgyi eszközöket és egyéb ingóságokat, valamint az önkormányzat tulajdonában álló 19 sörpadgarnitúrát.

Külterületi ingatlanokból kialakítandó lakótelkeket értékesítenek 4000 Ft/m2+ÁFA induló áron, nyilvános árverés útján.

A képviselő-testület a zalaszentgróti oktatási, nevelési és szociális intézmények közétkeztetésének, valamint a szünidei gyermekétkeztetésnek folyamatos biztosítására kiírt nyílt pályázati eljárást eredményesnek minősítette, a nyertes ajánlattevő a helyi Vásártér Bt.

Jogutód nélkül megszüntették a Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központ elnevezésű költségvetési szervet 2023. június 30-i hatállyal.  A közművelődési feladatokat a SZE-VA GRÓT Nonprofit Kft.-re bízzák, amelynek vezetői tisztségére pályázatot írtak ki. Az eljárás érvényes és eredményes volt, a cégvezető munkakört 2023. július 1-jétől 2028. június 30-ig Virrasztó Zsolt tölti be.

A képviselő-testület elfogadta a város környezeti állapotáról szóló tájékoztatót, a védőnői szolgálat ellátásával kapcsolatos tájékoztatót, s a védőnői szolgálat állami átvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában