Várhatóan augusztus közepére végeznek

2023.07.12. 19:00

Már terítik az aszfaltot Kanizsa több utcájában

Aszfaltozási munkálatok kezdődtek a közelmúltban a szabadhegyi városrész több utcájában.

Pásztor András

Pongrácz László kivitelező (balról), Horváth Jácint képviselővel és Szabó István vezérigazgatóval egyeztet

Fotó: Pásztor András

A Kanyar, Harmat és Hegybíró utcák szilárd burkolattal történő ellátásáról már korábban közgyűlési döntés született, e három szakasz azon belterületek közé tartozott, melyek eddig nem kaptak aszfaltburkolatot.

– Az itt lakók évtizedek óta vártak arra, hogy az önkormányzat teljesítse kötelezettségét és szilárd burkolattal lássa el az utcákat - fogalmazott Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezető-helyettese, aki szerdán a helyszínen tekintette meg a kivitelezést. – A fent említett három utca mellett az Alsó-szabadhegyi utca is új aszfaltburkolatot kap, a teljes beruházás közel 30 millió forintba kerül.

Szabó István, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a Kanyar, Harmat és Hegybíró utcákban valamivel több mint 1000 négyzetméteren terítik el az aszfaltot, illetve 650 méter hosszúságban padkát is építenek, míg az Alsó-szabadhegyi utcában 1200 négyzetméter aszfaltréteg, illetve 600 méter hosszban padkaépítés történik.

A kivitelezéssel megbízott cég vezetője, Pongrácz László elmondta: két hete kezdték el a munkálatokat és várhatóan augusztus közepére el is végeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában