Sajtótájékoztató

2023.07.14. 16:25

Kanizsán is lehet rollerezni

Végre elérkezett a pillanat, hogy a Bird szolgáltatásának köszönhetően szombattól Nagykanizsán is bérbe vehetők elektromos rollerek.

Benedek Bálint

Horváth Jácint önkormányzati képviselő (balról), Pongrácz Tamás és Berta Krisztián mutatták be az új e-rollereket

Fotó: Szakony Attila

A jó hírről az Éljen VárosuNK! Egyesület önkormányzati képviselője, Berta Krisztián és Pongrácz Tamás, a Bird rollerek magyarországi üzemeltetőjének zalai vezetője tartott sajtótájékoztatót pénteken az Erzsébet-téren található egyik dokkolónál. Berta szerint ennek pártállástól függetlenül is mindenki örülhet, bár volt, akiknek ez nem tetszett. Úgy véli: használják majd a kanizsaiak a rollereket, és jó véleményük van ezekről az eszközökről. Arra biztatja a lakosokat, próbálják ki az e-rollereket, ezeknek használatával is óvják a környezetüket.

- Egyelőre száz, feltöltött rollerrel indul a szolgáltatás, melyeket városszerte 41 ponton helyeztünk ki - fogalmazott Pongrácz Tamás. - Ezek 23 kilométer/órás sebesség elérésére képesek. A roller fejegységén egy QR-kód van, mellyel egy alkalmazást kell letölteni az okostelefonra. Ehhez kell hozzárendelni egy fizetési eszközt, bankkártyát, vagy mobilpénztárcát. Az első indítás oktatással kezdődik, hogy miképp kell használni a rollert. Majd a rendszer 750 forintot helyez letétbe, mely azt szavatolja, hogy valóban rendelkezik megfelelő keretösszeggel a felhasználó. Onnantól kezdve 250 forintba kerül a feloldás, és 60 forint lesz a percenkénti díj.

Mindenkinek azt javasolják, hogy rollerrel a kijelölt kerékpárutakat használja, ha erre nincs lehetőség, akkor az autóutat különös körültekintéssel. Fontosnak tartották leszögezni, hogy nem érdemes megrongálni vagy hazavinni a járgányokat, mert számos nyomkövetővel vannak felszerelve, melyek azonnal vészjelzést küldenek a rendőrségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában