Kétirányúsítás

2023.07.10. 14:53

Július 13-án, 14-én teljes egészében lezárják a zalaegerszegi Kosztolányi utcát

Július 6-án számoltunk be arról, hogy a végéhez közeledik a Kosztolányi utca Balatoni út és Hunyadi utca közötti kétirányúsítása, a felújítás elérkezett a aszfaltozás szakaszába, így július 10-től, hétfőtől megkezdik a kötőréteg építést, ami részleges forgalomzárat jelent.

Arany Horváth Zsuzsa

Felvételünk július 10-én, hétfőn délután készült Fotó: Arany Gábor

Azonban e hét második felében, július 13-án, és 14-én, azaz csütörtökön és pénteken teljes útzár mellett viszik fel a kopóréteget.  Ezen a két napon a Hunyadi és a Balatoni út között nem hajthatnak be gépjárművek a Kosztolányi útra, kizárólag a tömegközlekedés halad az útszakaszon. 

Az önkormányzat többféle módon tájékoztatja az utca lakóit, közületeit, intézményeit a rövid idejű korlátozásról, az átmenő forgalomnak pedig addig az Ady utcát vagy a Mártírok útját javasolják.  

Fotó: Arany Gábor

Mint arról már többször beszámoltunk, háromsávosra bővül és újra kétirányúvá válik Zalaegerszeg észak-déli irányú közlekedés fő útvonala, a Kosztolányi utca. A felújítás út-, járda-, parkoló- és autóbuszöböl-építést, az érintett csomópontok kialakítását, a forgalomtechnikai fejlesztéseket, a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukcióját, a közvilágítási hálózat bővítését, a közműkiváltásokat, az akadálymentesítést és a parkosítást jelenti. Jelzőlámpás forgalom­irányítás létesül a Berzsenyi utcai és a Béke ligeti utcai csomópontban, két sáv északra tart, az új sáv pedig délre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában