Program

2023.07.02. 17:14

Falunap Zalaszombatfán

Vasárnap falunapi programra várták a helyi közösséget, környékbelieket, érdeklődőket a hetési településre.

Korosa Titanilla

Fellépett az Orfeum Operett Musical Társulat

Fotó: Korosa Titanilla

Délelőtt már baráti társaságok, családok főzőcsapatai láttak neki munkának, hogy ebédre, vagy még előbb elkészüljenek az étkekkel, hiszen fél 12-kor már szentmisére várták a híveket a kápolnába. A délutáni program a jukkerversennyel kezdődött el, a kis- és fűnyírótraktorok, avagy feltunningolt, feldíszített mezőgazdasági "jukkerek" gyorsasági futama már évek óta szinte elengedhetetlen eseménye a falunapnak, idén is sokan voltak kíváncsiak a stílusosan kockás zászlóval leintett menetre. 

A megnyitón Szabó Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket és kívánt jó szórakozást mindenkinek, majd Vigh László, a térség országgyűlési képviselője szólt. A politikus arról beszélt, hogy mára a falusi élet megváltozott, a földművelés, állattartás kevésbé jellemző, a fiatalok másként képzelik el a jövőt, viszont nem jelent hátrányt egy kisebb településen élni, hiszen ma már sok minden elérhető akár online, és nagyobb a mobilitás is, mint régen. Hozzátette, hogy továbbra is támogatja a kormány a falvakat, ezt a célt szolgálja például a Magyar falu program. 

A továbbiakban kulturális műsor várta a közönséget irodalmi és zenés összeállításokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában