A DK szerint jelentősen csökkent a turisták száma

2023.07.06. 19:00

Ellenzéki kritika a Balatoni Bringakörről

A DK szerint komoly baj, hogy a Balaton északi, s nyugati részén, nagyjából 70 kilométeres szakaszon nincs szabadstrand.

Péter B. Árpád

A keszthelyi sajtótájékoztatón (b-j) Nagy Richárd György, Kovács Viktória, a DK zalai 2. vk. ügyvezető alelnöke, Dékány Péter, Németh Helga és Nemes Gábor

Fotó: Péter B. Árpi

Erről is beszélt a párt keszthelyi sajtótájékoztatóján Dékány Péter, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. A keszthelyi önkormányzati képviselő szerint súlyos probléma a nyugati medencében a Zala folyó hordaléka, amely iszaposodást okoz. Dékány Péter kijelentette, ennek megszüntetéséhez kormányzati segítségre van szükség, mert ezzel az önkormányzatok önerőből nem boldogulnak. A politikus azt mondta, emiatt is csökken a térségben a turisták száma.

Nemes Gábor, a DK etikai bizottságának elnöke arról szólt, a DK kerékpártúrát indított, „Miénk a Balaton” szlogennel. Tapasztalatait összegezve kiemelte, döbbenetes, hogy a déli parton hosszú kilométereken át nem látni a tavat, mert lakótelep-szerűen beépítették a területet, rombolva a természetes környezetet.

Nemes Gábor beszélt arról is, „látszik, hogy főszezonban kihalt a Balaton, mert az embereknek elfogyott a pénzük és nem tudnak jönni nyaralni”. Ezt erősítette meg Németh Helga, a somogyi 3. vk. elnöke, hozzátéve, döbbenetes látványt nyújtanak Keszthelyen a Balaton-parti építkezések. Szerinte „arra lenne szükség, hogy ésszel fejlődjünk”.

Nagy Richárd György, a DK III. kerületi alelnöke a Balatoni Bringakör állapotát kritizálta, amely „persze használható, de nem kerékpározásra”. Úgy érvelt, meglehetősen balesetveszélyes, hogy a kerékpárút átmegy a 71-es főúton, s még mindig vannak földes-kavicsos, leromlott állagú részek.

Nagy Richárd György kiemelte, a kevés balatoni vendég oka a magas árakban is keresendő, ami az „orbáni infláció” következménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában