Egykor Zalában is szolgált

2023.07.26. 15:44

Elhunyt Polgár Béla nyugalmazott plébános

Életének 93., áldozópapi szolgálatának 67. évében elhunyt Polgár Béla nyugalmazott plébános – tudatta a szombathelyi egyházmegye püspöki irodája. Az egykor Zalában is szolgált papot augusztus elsején búcsúztatják Győrváron.

Gyuricza Ferenc

Forrás: pexels.com

A szombathelyi születésű néhai lelkipásztort 1956. június 17-én szentelték pappá, majd ezt követően előbb Nován, utána pedig Zalaegerszegen, a Jézus Szíve plébánián teljesített szolgálatot, mint káplán. Zalából 1960-ban került el, akkor Gyöngyösfaluba, majd 1967-ben Sárvárra, a Szent László plébániára helyezte hasonló megbízatással az egyházmegye akkori főpásztora. Plébánosi kinevezését 1972-ben kapta meg, onnantól kezdve nyugdíjazásáig, 2006-ig Győrváron szolgált. Életének utolsó időszakát a vasegerszegi Szent Miklós Otthonban töltötte, ott is hunyt el július 24-én.

Polgár Béla plébános
Fotó: Szombathelyi Egyházmegye 

Polgár Béla búcsúztatóját augusztus elsején, jövő hét keddjén tartják Győrváron. A gyászszertartással egybekötött szentmise 10 órakor kezdődik a plébániatemplomban, majd holttestét – végakaratának megfelelően – a község alsó temetőjében helyezik örök nyugalomra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában