A település legifjabb lakóit is köszöntötték

2023.07.31. 17:30

Anna-napi búcsút tartottak Zalatárnokon

A vármegye több településén tartottak Anna-napi búcsút a hétvégén, köztük vasárnap Zalatárnokon. A rendezvényen köszöntötték az újszülötteket is.

Mozsár Eszter

Zalatárnokon 2020 óta köszöntik az újszülötteket. Tavaly nyár óta kilenc kisgyermek látta meg a napvilágot

Fotó: Mozsár Eszter

Délelőtt 11 órakor szentmisével indult a több évtizedes hagyományra visszatekintő Anna-napi búcsú, majd délután a sportpálya mellett gyűltek össze a helybéliek. A sátorban felállított színpadon kulturális programok várták az érdeklődőket, a gyerekek pedig a légvárakat vehették birtokba. A közösségi programon a Motion Dance Klub, a Kis Binkó néptáncegyüttes és Éder Gabee lépett fel, Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművész musical- és operettrészleteket adott elő. A vigasságot X-Treme-buli zárta.

A polgármesteri köszöntőt megelőzően futballmérkőzést rendeztek, a nézők két helyi sportegyesületnek drukkolhattak. A pályára a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság idei ezüstérmes csapata, a Zalatárnok SE, valamint a senior csapat lépett. A meccset a fiatalok nyerték 2-1-re.

Soós Zsolt polgármester a mérkőzés után szólította a színpad elé a csapatot és edzőjét, segítőit, akiket új mezekkel ajándékozott meg a település. Előtte még egy örvendetes esemény volt, ugyanis az elmúlt egy évben született kilenc kisgyermek és családjuk kapott névre szóló ajándékot. A helyi újszülötteket először 2020-ban köszöntötték.

Soós Zsolt beszámolt a közelmúltban 72 millió forintból megvalósult infrastrukturális beruházásokról, illetve szót ejtett arról is, hogy vis major pályázaton 12 millió forintból rekonstruálták a hegygerincen lévő és a vakolai településrész útszakaszait, valamint a Dózsa György utcát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában