Zaol podcast

2023.07.14. 06:50

A mértéktartó fejlesztések jegyében – beszélgetés Pali Róberttel, Vonyarcvashegy polgármesterével (2. rész)

A Zaol-podcast friss adásában Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere a nagyközség mindennapjairól, eredményeiről, terveiről, beruházásairól beszélt.

Péter B. Árpád

Vonyarcvashegy az ésszerűség és a fenntarthatóság jegyében működik, mondta Pali Róbert

Fotó: Fehér Márk

Mint megjegyezte, Vonyarcvashegy kedvelt üdülőhely a megyeszékhelyi és környékbeli polgárok körében, hiszen mintegy 400 ingatlantulajdonos közülük kerül ki. A látogatók persze az egész országból jönnek, például a tavaly a Balaton legjobb strandjának választott Lido miatt, amely idén az országban elsőként szerezte meg a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában, ráadásul öt csillagot kiérdemelve.

Pali Róbert kiemelte: a nagyközség, rendkívül kedvező fekvése mellett – északról a Keszthelyi-hegység, délről a keszthelyi öböl határolja, vagyis: „mögöttünk az erdő, előttünk a víz” – számos értéket rejt, amit minél inkább szeretnének megbecsülni.

– Koncentrálunk a céljainkra, mértéktartóan fejlesztve – szögezte le a polgármester. – Ennek jegyében minden egyes beruházásunk, pályázatunk az ésszerűséget és a fenntarthatóságot szolgálja, emellett ügyelünk arra, hogy legyenek közérzetjavító intézkedéseink, például tavaly korszerűsítettük a közvilágítást, az úthálózatot, annak ellenére is, hogy a korábbi esztendőkhöz képest 50-70 millió forinttal kevesebből vagyunk kénytelenek gazdálkodni, a Covid és a háborús helyzet okán.

A település infrastruktúrája egyébként igen gazdag, hiszen az óvoda és az iskola mellett idén bölcsőde épült, amely 16 gyermeknek biztosít ellátást, s öt új munkahelyet teremtett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában