Elismerés

2023.07.21. 09:00

A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében csütörtökön a Hotel Königben tartották a kitűnők találkozóját, melyen a májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

Benedek Bálint

A májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Czémánné Balog Tímea, a tankerületi központ köznevelési és jogi osztályának osztályvezetője köszöntőbeszédében elmondta: idén 126 diákot ismernek el, a rendezvényt a szakképzési centrummal közösen szervezték.

- A középiskolai tanulmányok sikeres lezárása, az érettségi vizsga letétele, ahogy az elnevezése is mutatja, nemcsak számadás a korábbi években megszerzett tudásról, hanem a befektetett munka eredményeként útlevél a diákok álmainak megvalósításához - folytatta. - A középiskolás igazgatók csokorba kötötték, ki milyen úton indul a nagybetűs élet felé. Tanulnak majd mérnöknek, tanárnak, közgazdásznak, grafikusnak, orvosnak, nyelvésznek és pszichológusnak is. Komoly teljesítmény jelesnek és kitűnőnek lenni, ehhez szükség van szorgalomra, erős akartra, küzdésre és alázatra.

Czémánné Balog Tímea, a tankerületi központ köznevelési és jogi osztályának osztályvezetője mondott köszöntőt.
Fotó: Szakony Attila

Ezt követően Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja szólt a megjelent tanulókhoz. Kiemelte: a technikusi és szakmunkásképzésben kiválóan teljesítő kőművesek, szerkezetlakatosok, fodrászok és kozmetikusok ünnepét is tartják ilyenkor.

– Nem csak az érettségi megszerzése és a felsőfokú tanulmányok fontosak a társadalomban, a középfokú szakképzésnek is ugyanolyan értéke van – mondta a kancellár.

Balogh László polgármester megnyitóbeszédében gratulált a kanizsai három gimnázium és a három technikum jelesre és kitűnőre vizsgázott diákjainak, akik ezzel a teljesítményükkel öregbítik a város jó hírét.

– Ilyen sokan még soha nem szerepeltek ilyen remekül – hangsúlyozta a polgármester. – Kanizsa az idén Tehetségbarát város címet kapott, melynek letéteményeseit itt köszöntjük. Jó lenne, ha gyökereikről nem feledkeznének meg, és a tanulmányaik, utazásaik után visszatérnének.

Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő ugyancsak elismerte a központ és a centrum munkáját, ugyanakkor a baloldali többségű közgyűlés, hangsúlyozta a politikus, még a fiatalok elismerését sem tartotta támogatható ügynek. Leszögezte: erre a kitartásra az élet minden területén szükség lesz, ezért arra biztatta a tanulókat, hogy ezt a jó szokásukat tartsák meg.

Az ünnepség végén a szervezők és a polgármester könyv­utalvánnyal ismerte el a fiatalok teljesítményét.

Balogh László polgármester könyvutalványokat adott át az ünnepségen többek között Bánhegyi Dorinának...
Fotó: Szakony Attila
... és Korosecz Tamásnak.
Fotó: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában