Vasárnapig tart a VII. dombérozó

2023.07.13. 18:00

A Göcsej idei nagyrendezvényének második hétvégéje is rengeteg élményt ígér

Folytatjuk a VII. Göcseji Dombérozó programjainak ismertetését, ezúttal a záróhétvége kínálatával.

Zaol.hu

Szombaton nagy mulatság várja Zalaszentgyörgyön a göcseji lakodalmas vendégeit (képünk a tavalyi rendezvényen készült)

Forrás: ZH-Archívum / Pezzetta Umberto

Pénteken Dobronhegyen, a Kandikó Vendégháznál 19 órától a Lorenzo együttes ad nosztalgiakoncertet, a vendég Sántha Viktória és a Kiskocsi zenekar.
Szombaton Hottón a faluház és környéke ad otthont a Hottói Bábparádénak 14 órától. Az előadások 15, 17 és 19 órakor kezdődnek, ezek előtt és között ügyességi játékokkal, alkotóműhellyel és mozgó kiállítással várják a nagyérdeműt.

Gombosszegen a lovas­udvar és a Deres Tejes Porta közös programja kínál élményt szombaton 8 és 11 óra között a falu déli végén található legelőn. A látogatók megismerhetik a kárpáti borzderes szarvasmarhákat, és lovaglásra is lehetőség nyílik.  

Szentkozmadombján szombaton 9 és 19 óra között látogatható Nagy László aranydiplomás agrármérnök magángyűjteménye, amely a falusi ember életéhez kapcsolódó használati tárgyakat mutatja be. Nagy László egy igazi gyűjtő szenvedélyével és tudásával mesél a múltról – olvasható a rendezvény ajánlójában.

Bakon kistermelők szakmai napjával és nyitott pincékkel várják az érkezőket a szőlőhegyen szombaton 10 és 18 óra között. 10.30-kor szakmai előadások kezdődnek az aktuá­lis növényvédelmi feladatokról – díszvendég és előadó dr. Pálfi Dénes kertészmérnök –, majd 14 órakor indul a Nyitott pincék túra.

Barlahidán szombaton 14 órakor istentiszteletet tart az evangélikus templomban Zsugyel Kornél lelkész, majd a polgármesteri köszöntő után Podhorszky Gábor gitárművész koncertje kínál élményt. 16 órától szabadtéren folytatódnak a programok Koronczi Noémi énekes előadásával, valamint a nyitott udvar kézműves termékeivel és a falu életét bemutató fotókiállítással. Este szabadtéri bálban mulathat a közönség.

Kustánszeg-Paraszán szombaton 12 és 17 óra között a göcseji, paraszai pörkölttorta kóstolására kínálnak lehetőséget, közben a program házigazdáival a készítés fortélyairól is lehet beszélgetni. A rendezvényt a paraszai faluházban tartják, ahol a település múltját bemutató fotókiállítással is várják az érdeklődőket.

Kustánszegen szombaton 20 órától Kustán Ádám akusztikus koncertje kínál kikapcsolódást a templomdombon.

Németfaluban szombaton 14-től 20 óráig Nyitott porta programmal készül a Salamon Kertészet, ahol a fóliás és szabadföldi zöldségek ter­mesztésével, illetve virágokkal ismerkedhetnek a látogatók.

Zalaszentgyörgyön „Gyere hozzánk lesőbe!” mottóval rendezik meg szombaton 16 órától a hagyományos göcseji lakodalmas forgatagot, amelynek fókuszában ezúttal a menyasszonytánc lesz. A helyszín a tornácos tájház, ahol fellép a Zalaszentgyörgyi Néptáncegyüttes, a Szélrózsa Néptáncegyüttes és a Harangláb Zenekar.

Vasárnap Pórszombaton, a Medes-hegyen 13.30 és 15 óra között Kovács Gyula erdész, Göcsej ősi gyümölcsfáinak őrzője várja a látogatókat az 1700-as években épült boronapincéjénél beszélgetéssel, pálinkakóstolással, sétával a gyönyörű környezetben.

Szilvágyon, a Nagyhegyen vasárnap 15.30-kor a felújított boronafalú pince avatásával kezdődik a VII. Göcseji Dombérozó zárórendezvénye.

16 órától dr. Illyés Zoltán biológus, gombaszakértő az ehető és mérges gombákról tart előadást bemutatóval, 17 órától a Marching Jazz Band ad koncertet, a 18 órai vacsora után tartják a Göcsej Totó sorsolását, 19 órától a pajtaszínházban a Zalaapáti Harmonika Zenekar lép fel. A látogatók megismerkedhetnek a présházakkal, a pincemúzeummal, a pincegalériával és a tündérkert őshonos gyümölcsfáival is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában