Beruházás

2023.06.12. 14:30

Több fontos infrastrukturális fejlesztés is történt, illetve zajlik Csömödéren

Az önkormányzat egy TOP pályázaton nyert el közel 125 millió forintot a települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére, ennek keretében a belterületi csapadékvíz elvezetését oldják meg. A kivitelezési munkálatokat a Hydrocomp Mélyépítő Kft. végzi.

Korosa Titanilla

A beruházás során a Petőfi, a Széchenyi, a Május 1. és Fő utca vízelvezető árkainak rekonstrukciója valósul meg

Fotó: Korosa Titanilla

– A beruházás során a Petőfi, a Széchenyi, a Május 1. és Fő utca vízelvezető árkainak rekonstrukciója valósul meg – tájékoztatott Tomposné Gyuricza Judit polgármester. – A meglévő nyílt árkok feliszapolódtak, a medrek csapadékvíz-elvezetésre nem alkalmasak, a lefolyás erősen gátolt, a domborzati adottságok miatt helyenként kis esésűek. Mindezek mellett az önkormányzat olyan árvízvédelmi és vízkárelhárítási célokat egyaránt szolgáló beruházást kíván megvalósítani, mely a települést övező domboldalakról beérkező vizekkel szemben a belterületet védettebbé teszi, ezáltal nagyobb biztonságot garantál az érintett területen lakóknak.

A munkálatok befejezésének határideje ez év december 31.

Külterületi helyi közutak fejlesztése
Fotó: Korosa Titanilla

A fenti beruházás mellett útfelújításra is lehetőség nyílt Csömödérben. A Vidékfejlesztési Programban külterületi helyi közutak fejlesztésére pályázott az önkormányzat még 2021-ben.

– Támogatásra alkalmasnak minősítették a pályázatunkat – közölte Tomposné Gyuricza Judit. – A támogató döntése alapján mintegy 12 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültünk, melynek intenzitása 95 százalék, ami azt jelenti, hogy az önkormányzatnak saját forrásból majd egymillió forintot hozzá kellett tenni a költségekhez. A beruházás a 068/2 és a 077/2 helyrajzi számú utakat érinti, vagyis a kiskuti őrházhoz vezető útról van szó. Itt 222, illetve 123 méter hosszban a meglévő földút burkolatának felújítása, az útszakaszhoz kapcsolódó árkok rendezése, az átereszek, padkák, rézsűk felújítása történik meg. Ezek a munkálatok már szinte teljesen befejeződtek, nem kis örömére az ott élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában