Újra önkormányzati fenntartásban működik a létesítmény

2023.06.13. 17:31

Szombaton megnyitja kapuit a Gébárti Tóstrand

Szombaton a városi stranddal és az AquaCityvel egyetemben megnyit a 70 millió forintból megújult Gébárti Tóstrand, amelyet az idei szezonban már a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. üzemeltet.

Varga Lívia

Sajtótájékoztató a tóparton, (b-j) Biró Botond, Balaicz Zoltán, Bánhegyi Péter és Gecse Péter

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt hónapokban megvalósított fejlesztésekről kedden a tóparton tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter alpolgármester, Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője és Biró Botond létesítményvezető.

 

Balaicz Zoltán felidézte: az önkormányzat 2005-ben egy magánvállalkozóval kötött üzemeltetési szerződése tavaly szeptember végén lejárt, a közgyűlés egyhangú döntése értelmében a tóstrand akkor visszakerült a városhoz, működtetője a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. lett. Mint elhangzott: a strand infrastruktúrájának állapota az elmúlt bő két évtizedben jelentősen leromlott, ez indokolta a rekonstrukciót, melynek keretében egyebek mellett közmű- és útfejlesztés, tereprendezés valósult meg, új játszótéri és sporteszközöket telepítettek, megnövelték a fürdőterületet, megújult a büfé, az öltözők, a vizesblokkok, a gyerekeknek homokos partot alakítottak ki, és vásároltak egy mentőkatamaránt is. A tóstrand rendkívül kedvező áron látogatható, és a nyáron a vizes élményeken túl egyéb programokat is kínál. (Minderről a napokban bővebben is olvashatnak majd portálunkon.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában