Kiállítás is nyílt

2023.06.01. 13:00

Papírfonó szakkör alakult Gelsén

A papírfonó szakkör tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás nemrég a gelsei közösségi színtérben. A helyi hölgyek alkotta társaság a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért felhívásra jelentkezett.

Benedek Bálint

A papírfonó szakkör tagjai, balról az első Matyasovszky Margit

Forrás: ZH

A felhívás célja a művelődő közösségek létrejöttének támogatása volt, melynek keretében egyenként ötfős szakkör alapanyagaira és eszközeire lehetett pályázni. Gelsén 2022 novemberében papírfonó szakkör indult.

- Reneszánszát éli az ügyes kezű hobbiművészek köreiben a papírfonás. Az újrahasznosítás jegyében különféle, már használaton kívüli papírlapokból, leggyakrabban szórólapokból vagy újságokból dolgozunk - mondta Jakabfiné Bársony Judit közművelődési szakember. - Papírból rengeteg dolgot el lehet készíteni fonással, például különböző méretű és formájú kosarakat, koszorúkat és tárgyakat. A papírfonás technikája szinte végtelen lehetőséget nyújt a különböző tárgyak elkészítésére, e technikákat igyekeztek elsajátítani a gelsei szakkör tagjai.

A munkáikból nyílt kiállítás megnyitóján közreműködtek a gelsei iskola negyedik osztályos diákjai, beszédet mondott Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában