A lakosság közreműködését kérik

2023.06.21. 16:24

Nevet adnának a városközponti parknak Zalalövőn

Egy frekventált közterület elnevezéséhez kéri a lakosság közreműködését Zalalövő város önkormányzata. A városközpontban található parknak szeretnének nevet adni, lehetőség szerint már a közeljövőben.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal a városközponti parkban

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Gyarmati Antal polgármester beszélt lapunknak, aki elmondta, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete melletti parkban – amely névleg a Szabadság térhez tartozik – viszonylag gyakran tartanak rendezvényeket, ezért is vetődött fel, hogy önálló nevet adjanak neki. Felhívásukra az elmúlt napok során több javaslat is érkezett, egyrészt a park jellege, másrészt az ott található emlékművek alapján. Ezeket szeretnék továbbiakkal kiegészíteni –  csütörtök déli 12 óráig még fogadnak további ötleteket –, majd a felmerült javaslatok alapján a lakosság az önkormányzat közösségi oldalán szavazással választhatja ki a neki leginkább tetsző elnevezést. Amennyiben ez a folyamat a soron következő önkormányzati testületi ülés időpontjáig sikeresen lezárul, úgy a városatyák a lakossági véleményekkel összhangban meg is hozhatják a közterületelnevezéshez szükséges döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában