Koszorúzás

2023.06.29. 16:33

Megemlékezés a határőrság napján Letenyén

A Határőrség Napja alkalmából tartott rövid megemlékezést még szerda délelőtt Letenyén, a jelenleg a helyi rendőrőrsnek helyet adó volt határőr laktanyában a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete. A program során megkoszorúzták a hősi halált halt határőrök emlékművét is.

Gyuricza Ferenc

Gáspár László nyugállományú rendőr alezredes, az egyesület alelnöke és Biró László nyugállományú határőr ezredes, az egyesület elnőke koszorúzott

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen ünnepi beszédet László Attila nyugállományú honvéd alezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökségi tagja, nyugat-dunántúli regionális vezetője mondott, aki méltatta a határőrök védőszentje, a lovagkirályként is ismert Árpád-házi Szent László életét és érdemeit.  

A Határőrség Napja alkalmából az országos rendőrkapitányság vezetője Kovács Pál, nyugállományú határőr századost őrnaggyá, míg Mándli Géza nyugállomány határőr törzszászlóst főtörzszászlóssá léptette elő, ezen elismeréseket dr. Havasi Zoltán nyugállományú rendőr dandártábornok, a Veterán Rendőrök Országos Szövetségének elnöke és Berke László rendőr ezredes, a nagykanizsai rendőrkapitányság vezetője adták át. A szervező egyesület vezetősége pedig a kerek évfordulót ünneplő tagjait, a nyolcvan esztendős Vadas János ezredest és Sasvári Gábor alezredest, a 70 éves dr. Holló László alezredest, valamint a 60 éves Székely Attila alezredest köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában