Elfogadták a zárszámadást

2023.06.03. 09:00

Lakossági LED-csereprogram indul Zalaszentgróton

A zalaszentgróti képviselő-testület elfogadta a 2022. évi zárszámadását és módosította a 2023. évi költségvetését a májusi ülésén, közölte Baracskai József polgármester a Grótinfóban, a Facebook- oldalán.

Szabó Judit

A város tavaly közel 6,2 milliárd forintból gazdálkodott

Fotó: Szabó Judit

Az önkormányzat tavaly év elején közel 6 milliárd forintos főösszeggel hagyta jóvá a város költségvetését. A módosítások után év végére a költségvetés főösszege csaknem 6,2 milliárd forintra emelkedett, amelyben nagy szerepe volt az év közben indult közmunkaprogramoknak és az elnyert pályázatoknak. A bevételek és a kiadások – az év végére – a tervezettől eltérően, alacsonyabb szinten, de a likviditást biztosítva alakultak. Az intézmények működtetése és a városüzemeltetés 2022-ben zavartalan volt. Folytatódott az európai uniós pályázatok keretében elnyert projektek megvalósítása, állt a zárszámadás előterjesztésében. Ilyen például a Zalaszentgrót központú agglomeráció szennyvízelvezetése és -tisztítása című projekt, amely mintegy 3,9 milliárd forintból valósul meg, a beruházási kiadás zöme a következő költségvetési évre csúszik át.

Egyhangú döntés született a testületi ülésen a SZE-VA GRÓT Kulturális és Vagyongazdálkodási Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő közművelődési megállapodás elfogadásáról, a VMK-tól ehhez a céghez kerültek a közművelődési feladatok. A testület elfogadta a Szentgrótért Kft. tavalyi működésről szóló beszámolót, valamint a 2023. évi üzleti és üzemelési tervét.

A zalaszentgróti önkormányzat kezdeményezi a Maradványvagyon-hasznosító Zrt.-nél 20 állami tulajdonban lévő ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adását. Döntött a testület öt zártkerti ingatlan értékesítéséről is, valamint arról, hogy a LEADER-pályázatot adnak be a Grót Maci és a Kinizsi téri játszótér fejlesztése érdekében.

A képviselő-testület az együttműködési megállapodás elfogadásával csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. részéről meghirdetett lakossági LED-csereprogramhoz. A program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-égőkhöz, és cserélhetik le a háztartásukban található régi izzókat új, korszerű fényforrásokra.

A termálfürdő közelében lévő 4 bányató által lehatárolt egységet kiemelt turisztikai fejlesztési területté nyilvánította. Mindemellett elfogadták a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal, a Zalaszentgróti Napköziotthonos Óvoda-Bölcsőde, a Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központ és a Városi Önkormányzat Egészségügyi Központja 2022. évi munkájáról szóló beszámolót, továbbá a tavalyi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést. A következő képviselő-testületi ülést 2023. június 29-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában