A településnek a szívét -lelkét az ott élő lakosok adják

2023.06.08. 10:00

Falunapot tartottak Lendvajakabfán

Hagyományőrző falunapot rendeztek az elmúlt hétvégén a településen.

Korosa Titanilla

Lendvajakabfai házról is látható grafika a kiállításon, melyet megtekintett Vigh László (k), balról Paál Bernadett alpolgármester, jobbra Egri Éva

Fotó: Korosa Titanilla

A nap szentmisével kezdődött, majd megnyitották a Lentiben élő Perlaki Stéber Ferenc kiállítását. A grafikák között ismerős tájakat, régi épületeket fedezhetnek fel az érdeklődők. Az munkákat Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatója méltatta, de az érdeklődők az alkotóval is beszélgethettek a rajzokról. 

A falunappal kapcsolatban Egri Éva polgármester elmondta, hogy a településnek a szívét-lelkét az ott élő lakosok adják, akikért öröm dolgozni, tenni, tervezni. A rendezvények mutatják meg, hogy milyen jó is együtt lenni. Arról is beszélt, hogy az eltelt 1 évben többször volt lehetőségük közös programokat együtt megélni a helyieknek, például közösen készültek a karácsonyi ünnepekre, készítettek adventi asztaldíszeket, közösen gyújtották meg az adventi koszorún a gyertyát, de ellátogattak a zágrábi adventi vásárba is, és több idős lakót köszöntöttek az elmúlt hónapokban. 

A falunap délutánján fellépett Gubinecz Ákos népdalénekes, műsort adtak az irsai lányok-asszonyok, majd Boros Beni zenélt késő estig. Nagy népszerűségnek örvendett a Nyitott Szemmel Alapítvány által működtetett koktélbár, a kemencében pedig langalló készült a reszneki Fliszár Kálmán és segítői jóvoltából.

A rendezvényre ellátogatott Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában