Helyi közélet

2023.06.14. 12:30

Évkönyv jelent meg a Zrínyi-iskola jubileumára Nagykanizsán

Az idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Zrínyi-iskola. Ebből az alkalomból kedden mutatták be az intézmény történetét felelevenítő évkönyvet.

Benedek Bálint

Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola igazgatója szerint az oktatásban innovatív és modern irányvonalat képviselnek

Fotó: Gergely Szilárd

A kötetet Szántóné Izsa Melinda, az iskola könyvtárosa, Vida Ágnes angol-történelem szakos tanár, valamint Benke Dániel, a Halis-könyvtár könyvtárosa szerkesztette. Az olvasókat a bevezetőben Balogh László polgármester, Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója és Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola intézményvezetője is köszönti.

- Iskolán alapításának 150 éves évfordulóját ünnepeljük - mondta Faller Zoltán. - Az évkönyv bemutatja azt az elkötelezettséget és szenvedélyt, mellyel az iskola közössége mindig is az oktatásra, a nevelésre és a fejlődésre koncentrált. Lemaradást is pótolunk kellett, a 2007 óta eltelt 15 év történéseit, állomásait foglaltuk össze ebben a kiadványban. Köszönettel tartozunk a tankerületnek, az önkormányzatnak, hogy mindig támogatást biztosítottak az intézményünknek. Ha valaki megkérdezi tőlem, milyen a Zrínyi-iskola, erre a rövid válasz: emberséges.

Hozzátette: a nevelésben hagyományos értékeket képvisel, az oktatásban innovatív és modern. Közben pedig a pedagógusaik emberileg bizonyítják rátermettségüket, mely az iskola mindenkori sikerességének záloga.

A stílusosan 150 oldalas könyv a gyerekek szakmai, sport- és képzőművészeti sikerei mellett különleges visszatekintést ad a falak között folyó munkáról. De azt is kiemeli, hogy 2017-ben az épület külső homlokzatát felújították, majd egy évvel később Boldog iskola címmel jutalmazták közösségüket. S létrehoztak egy idővonalat, mely az iskola fejlődését követi, kiemelve a legfontosabb történéseket. Ezen felül a tanárok saját területüket bemutatva méltatták az intézményben folyó munkát. Egykori tanulójuk, Lajtai Ádám, a fővárosi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanára szintén életének legmeghatározóbb élményeként tekint vissza a Zrínyiben töltött időszakra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában