Zalaiakat is díjaztak

2023.06.02. 11:00

Elismerések a Vöröskereszt világnapja alkalmából

Nemrég tartotta a Magyar Vöröskereszt a világnapi ünnepségeit. Több elismerést adtak át, zalaiaknak is.

Arany Gábor

A fotón Ambrus Gáborné megyei titkárságvezető veszi át az elismerést Bederna Györgytől, a Magyar Vöröskereszt gazdasági főigazgató-helyettesétől. Hátul állnak, balról-jobbra, Horváth Péter Zsolt főigazgató-helyettes és Kardos István főigazgató

Fotó: Kiss Balázs László / Vöröskereszt

Idén két zalai település, Karmacs és Zalavár is megkapta Humanitárius Település címet, mégpedig már második alkalommal nyerték el. Ezt az elismerést Csaba Ferenc, Nagyesztergár akkori polgármesterének javaslatára alapította a Magyar Vöröskereszt 2007-ben. Azóta már hatvan település nyerte el ezt a kitüntetést. Olyan önkormányzatok kaphatják meg a díjat, amelyek aktívan dolgoznak a Magyar Vöröskereszt céljainak megvalósításáért, továbbá méltó módon képviselik a szervezet eszmeiségét és alapelveit. A cím odaítélése egy évre szól, amit évente lehet meghosszabbítani.

Munkája elismeréseként főigazgatói dicsérő oklevélben részesült három zalai vöröskeresztes munkatárs: Preisz Péter, a Magyar Vöröskereszt zalai elsősegélynyújtó koordinátora, aki 2000 óta dolgozik a karitatív szervezetnél, Ambrus Gáborné, aki a zalai szervezet munkatársa 1995-től, előbb adminisztrátori, később adománykezelői munkát,  jelenleg titkárságvezetői megbízást lát el. Hasonló elismerést vehetett át a 2008 óta a Vöröskereszt nagykanizsai munkatársaként dolgozó dr. Dömötör László A Hold hősei – A vörös kereszt rejtélye című ismeretterjesztő sci-fi regényéért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában